^Back To Top
  
  
  

Kerékpár túra

  Kerékpárral az Androsics Birtokra   

 Szép, verőfényes, őszi napunkon kerékpárokra pattantunk, és elindultunk egy kisebb túrára. Büszkén mentek a nagycsoportosokkal azok, akik már tudnak kétkerekű kerékpárral menni, de a többiek sem maradtak le, Ők pedig futóbiciklire ültek.

Mi nagyon sokat sétálunk, gyalogolunk, így a gyermekeink jól tudják már a gyalogosokra vonatkozó közlekedési szabályokat. Most pedig a kerékpáros szabályokkal is ismerkedtünk. A legideálisabb, ha a biztonságos közlekedésre nevelés természetes közegben zajlik. Erre minden lehetőséget megragadunk, hogy megalapozzuk a magabiztos, önálló közlekedést. A Szivárvány csoportosok nagyon szeretnek biciklizni, nagyobb sétákra, kirándulásokra menni. Most is nagy izgalommal indultunk neki az előttünk álló hosszabb távnak.

Ugyanis Balatonöszödre, az Androsics Birtok és Borteraszra kaptunk meghívást, ahol nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. Vendéglátóink nagyon szívélyesen fogadtak. Feri bácsi  végig vezetett minket a borászaton. Türelmesen magyarázott a szőlő útjáról, a borászat folyamatáról, a gépek működéséről. A gyerekek megcsodálták a tartályokat. Egyik csodából estek a másikba, hiszen a kisebb tartályoktól a nekik ( nekünk is) már óriási méretű tartályokig mindent megnézhettek. Megkóstolták az ezévi szőlőtermést must formájában. A rendezvényteraszról megcsodálhattuk a Balatont, a dimbes- dombos tájat. Majd búcsút vettünk egymástól, és visszatekertünk az óvodába. 

Mindenki nagyon jól érezte magát, kellemesen elfáradtunk. Jól esett az ebéd, majd a délutáni pihenés :)

              

Copyright © 2022. Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda és Mini Bölcsőde Rights Reserved.