^Back To Top
  
  
  

Novemberi mindennapok a bölcsődében

A november egyik legjellegzetesebb szimbóluma a Liba nap. Ebben az időszakban a mi bölcsiseink is készültek különféle lámpásokkal , amelyet megtekinthettünk az esti felvonulás során. Az alkotó tevékenységekbe is bele építettük ezt a pompás , kedves szimbólumot. A gyerekkel libát festettünk és a kéz lenyomatukból libát ragasztottunk. A közös tevékeységbe szívesen csatlakozott be a legnagyobb és a legkissebb gyermekünk is. A csoport legkedvesebb játéka, a forma illesztő fa játék és az építő jellegű játékok. Nagyon szívesen néznek mese könyvet, kedvencük Bogyó és Babóca. A sétákat nagyon élvezik, hiszen a kirándulás során mindig valami érdekeset látunk. 

Bővebben ...

Beköszöntött az ősz a bölcsődében

Négy új gyermek érkezett bölcsődei csoportunkba,jelenleg az ő beszoktatásuk zajlik. A gyerekek nagyon szeretnek a szabad levegőn tartózkodni,legkedvesebb elfoglaltságuk a homokozás. Gyakran kínálnak meg minket az ott készült finomságokból, így kávét, süteményt és fagyit is kapunk. Szeretnek motorozni, mondókázni. Jó idő esetén sokat sétálunk, ez a kikapcsolódás a gyerekek számára egy külön élmény. Az alkotó tevékenységekben is szívesen részt vesznek, nem bánják ha maszatos lesz a kezük. 

Bővebben ...

Színes ősz

A bölcsisek különösen élvezik az őszi sétákat. Az évszak adottságiat kihasználjuk a gyerekekkel. A földön lapuló falavelek alatt pihennek a gesztenyék. Az apró kezek szorgosan töltik meg kis vödreiket az ősz egyik legjellegzetesebb termésével. A kicsik nagyon szeretnek a szabadban lenni, a friss levegő és  napsütés mosolyt csal az arcukra. A felevelek dobálását hangos kacaj kíséri. A baromfi udvar lakói közkedvelt szereplők ebben a korosztályban. A gyerekek fürkésző tekintettel lesnek be az udvarokba hátha felbukkan egy kakas, vagy egy tyúk. A csoportszobában szebbnél szebb őszi aklotások készülnek pracli festés technikával. A gyerekek szívesen bele nyúlnak a festékbe.

Bővebben ...

Copyright © 2021. Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda és Mini Bölcsőde Rights Reserved.