^Back To Top
  
  
  

A mese örök

 „Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe. fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”

A mese az kell!

16 éve, ezen a napon, Benedek Elek születése napján, a meseszerető gyermekek és felnőttek megkülönböztetett tisztelettel fordulnak mind a magyar, mind más népek meséi felé. A Magyar népmesék olyan kulturális kincsünk, amit minden gyereknek meg kellene ismernie. Alapvető emberi értékekre tanít és egy olyan világot idéz fel, ami már eltűnőben van - humorral, meglepő fordulatokkal tálalva.

„A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is.” (Csukás István)

Csoportunkban úgy tettük kicsit mássá ezt a napot, kedves Édesanyák jöttek mesélni a gyerekeknek a délelőtt folyamán. Magyar népmesék közül ennek a korosztálynak való meséket hallgattunk nagy átéléssel. Öleléssel, nagy örömmel köszönték meg a gyerekek Timi néninek, Rebeka anyukájának és Gabi néninek, Bogi anyukájának, hogy elfogadták meghívásunkat.

             

Copyright © 2022. Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda és Mini Bölcsőde Rights Reserved.