^Back To Top
  
  
  

A zene mindenkié

 „A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér.”  /Debussy/

Zene világnapján ? ???????

1975-ben Yehudi Menuhin kezdeményezésére az UNESCO október 1-jét a zene világnapjává tette.

"Miért olyan fontos a zene? Minek kell egyáltalán a mai világban még zenét tanulni?Persze  nem muszáj zenét tanulni, énekelni, lehet élni zene nélkül is. Élni, vagy inkább úgy mondanám, hogy életben maradni. Mert ahhoz, hogy éljünk, és igazán szárnyalni tudjunk, nem csak a testünknek kell megadni mindazt, amire szüksége van, hanem a lelkünknek is. A zene szellemi táplálék, és ahogyan a testünknek sem mindegy, mivel etetjük, a lelkünk is pontosan erre vágyik, és a zene tanulásával, művelésével ezt meg is adjuk neki.❤❤"

A zenétől kreatívabbak, életerősebbek leszünk, az agyunk más területeken is aktívabbá válik, így a világunk színesebb lesz. A természet maga a zene. Az óvodában hétfőn, rendhagyó módon foglalkoztunk ezzel a nappal. Hangszereket lehetett otthon készíteni, valamint olyan hangszert is kaptunk egy kis szemrevételezésre, amivel nem mindennap találkoznak a gyerekek. 

       

 Ebben az évben is egy Anyuka volt a vendégünk, aki nem akármivel kápráztatta el a gyerekeket. Szájtátva hallgatták, és figyelték, ahogy Szilvi néni szintetizátoron zongorázott. Később pedig elővarázsolt egy óriás fúvós hangszert, a FAGOTT-ot. Mesélt Szilvi néni a hangszerekről, dallamokat játszott, amit felismertek, énekeltünk hangszer kísérettel... Mesélt is, arról a hangszerről, ami mindig minden esetben nálunk van :) <3 

 Ami még nagy boldogság volt a napban, ki is próbálhatta mindenki a szintetizátort.

 Köszönjük a színvonalas, szórakoztató, élményt nyújtó zenés délelőttöt. Nagyon tanulságos, tartalmas, hangulatos, és vidám délelőttöt töltöttünk együtt!

      

     

     

  

Copyright © 2024. Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda és Mini Bölcsőde Rights Reserved.