^Back To Top
  
  
  

Dió szüret

   

"Ki lakik a dióhéjban?"

 Őszi élmény, a termény betakarítás. Lehetőség adódott csoportunknak, hogy elmenjünk diót szedni Hácsra, Androsics Zita jóvoltából. A gyerekek izgatottan várták ezt a napot, hiszen nem is nagyon volt elképzelésük, mi vár rájuk. 

 Hatalmas dió fákkal teli ültetvényre érkeztünk, ahol Zita néni várt bennünket. Az óvodában összekészített vödrökből, kosarakból mindenki vett egyet. Mielőtt el kezdtük volna szedni a diót, nagyon érdekes munkafolyamatra figyeltünk fel. Traktor rázta a fákról a diót! Tátott szájjal figyelték a gyerekek. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy ilyen tapasztalattal gazdagodhatnak gyermekeink.

 A zsák diót percek alatt tele szedték a gyerekek. Hihetetlen volt számukra, hogy itt mekkora mennyiség van ebből a kedvelt csemegéből. Mikor már fáradtak, Zita néni megkínált mindenkit almalével, és természetesen dióbéllel. Szerencsére a gyerekek nagyon szeretik ezt az egészséges finomságot. Gyorsan eltelt az idő! Köszönetképpen örömmel énekeltünk, verseltünk egy nagyot.

 Ez a nap egy olyan kapitális élménnyel gazdagította gyermekeink mindennapjait, amire később szívesen fognak vissza emlékezni!

         

 

       

 

    

Copyright © 2023. Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda és Mini Bölcsőde Rights Reserved.