^Back To Top
  
  
  

Micimackó kiscsoport első napjai az óvodában

 

Gani Zsuzsanna

Első nap az óvodában

Épp óvodába indulok,
de, ó, jaj, nagyon izgulok!
Csak édesanyával merek,
félek, senkit se ismerek.

Vajon milyen az óvoda,
tán mint egy tündérpalota?
Van ajtaja, van ablaka,
kicsi szék és kis asztalka?

Milyen lesz az óvónéni,
talán kedves és eszményi?
A daduska segít nekem,
megmutatja nekem jelem?

Vajon lesz egy sereg gyerek,
ki játszik és cseveg velem?
Van autó és rongybaba,
színes kocka, pöttyös labda?

Udvaron áll majd mászóka
vár motor vagy libikóka?
Mondd, fogunk ott majd tanulni,
vágni, bábozni, számolni?

Hű, nézd csak, most már itt vagyunk,
elmúlt minden búnk és bajunk!
Szép az óvoda s udvara,
és itt a szomszéd Tamara!A Micimackó csoportból elballagott, iskolába járó nagycsoportosok helyét ősztől a kiscsoportosok vették át.

A nyáron kifestett, 3-4 évesek igényeinek megfelelően berendezett csoportszobával vártuk az óvodába beíratott kicsiket. 


 

 

A gyermekek 2021. augusztus 30-án már játékdélelőttön ismerkedtek velünk, és a csoportszobával, leendő csoporttársaikkal, azok szüleivel, a játékokkal. A játékkuckókat hamar birtokba vették a gyermekek. Sokat játszottak, mesét hallgattak, énekeltek, mozogtak leendő társaikkal, az óvodapedagógusokkal, Edit nénivel, Zsuzska nénivel, Anikó dadus nénivel, Anita pedagógiai asszisztenssel.

Ismerkedés az óvodával

Többen a nyár folyamán is belátogattak ismerkedni az óvoda dolgozóival, az óvodai élettel. Szeptember 1-től már ismerősként jöttek mindannyian,megkezdődött az ÓVODAI ÉLET számukra. Néhány gyerkőc kivételével, a Micimackó csoport gyermekei szinte teljes létszámmal jelentek meg az első nap.

A gyermekek minimális sírással vették az első napok nehézségeit, elszakadást a szüleiktől, testvéreiktől, eddig megszokott környezetüktől.

Sok mesével, énekkel, mondókával, zenével tettük színesebbé a mindennapjaikat, segítve ezzel az óvodába történő beszoktatást. Hamar elfogadták az óvodai életet, azok szabályait, szokásait.

Változatos elfoglaltságokkal tesszük színesebbé napjaikat. Személyiségüket minden tevékenységükben igyekszünk fejleszteni, kibontakoztatni. Nyugodt, szeretetteljes légkört igyekszünk biztosítani, hogy pozitív  élményekhez juttatni. 

Most már szívesen, jókedvvel jönnek óvodába, ritkán hiányolják a szüleiket játék közben. A felkínált tevékenységekben aktívan részt vesznek, kitartóan munkálkodnak. 

 

 

Copyright © 2023. Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda és Mini Bölcsőde Rights Reserved.