^Back To Top
  
  
  

ANYÁK NAPJA A KISCSOPORTBAN

Sarkady Sándor: Édesanyám tulipánfa

Édesanyám tulipánfa

áldott legyen minden ága!

Ezt kívánja kis virága,

ágán nevelt tulipánja!

 

A pandémiás helyzet enyhülése miatt az idén már ismét lehetőség volt az óvodában ANYÁK NAPI ünnepség szervezésére. A hagyományoknak megfelelően csoportonként szerveztük meg a köszöntőket. A Micimacó kiscsoportban 2022. május 4-én 16 órakor került sor az ünneplésre.

 

Erre az ünnepnapra nemcsak az Édesanyákat, hanem a Nagymamákat, Dédnagymamákat is vártuk szeretettel.

Ünnepi műsorunka az év folyamán tanult dalokból, énekes játékokból, mondókákból állítottuk össze. Melyhez egy anyák napi versikét és egy nagymama köszöntő verset tanultunk egy kimondottan anyák napjára íródott ének kíséretében.

 

 

Ajándékot minden Édesanya kapott, papírlapra ragasztott cserepes virágot. Sőt a szorgos kiskezek a nagymamáknak, dédnagymamáknak is készítettek tenyérnyomatos szíveket. Szülőkkel egyeztetettünk, hogy gyermekenként hány vendég érkezik az ünnepre. A nagymamai, dédmamai ajándékok számát gyermekekenként ez határozta meg.

A meghirdetett időpontban mindenki megérkezett a meghívottak közül. A tornaterem benépesedett. A gyermekek ünneplő ruhába bújva, mosollyal az arcukon, szeretettel, hálával a szívükben adták elő műsoruk, mondták el köszöntő versikéjüket az Édesanyák, Nagymamák, Dédnagymamák örömére. Melyet szinte mindenki meghatottságukban, örömükben megköszönt, mikor véget ért az ünnep. 

 

Délelőtt folyamán még kókuszgolyót is gyúrtak, gömbölyítettek a gyermekek, hogy az ünnepi műsor után felszolgálhassanak szeretteiknek. Szívesen fogadták a süteményt is a vendégek, melyet együtt, jó hangulatban fogyasztottak el, miután átadták az ajándékot meghívott vendégeiknek.

 

 

 

Copyright © 2024. Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda és Mini Bölcsőde Rights Reserved.