^Back To Top
  
  
  

Télkergető programjaink

Itt a farsang, áll a bál...

A hét időjárása már a tavaszt sugallta helyenként, hogy biztosan vége szakadjon a hideg, zord időjárás a tavasz színes, meleg világa vegye át a sötét, fakó, színtelen téli világot a héten (2022. 02.14-18.) kergettünk telet. 

 

 

A farsangi hét megszervezése a Micimackó csoport feladata volt. A kollégákkal előző héten közösen ötleteltünk a napi programokról. Ennek fényében összeállítottuk a forgatókönyvet. A programlistát napokra bontva megosztottunk az óvoda honlapján, a csoportok zárt Facebook felületén és az intézmény hirdető tábláján.

A hét az elképzeléseknek megfelelően zajlott, különleges esemény nem zavarta meg a tervezetteket.

 

Hétfőn már az óvoda minden helyisége színes díszekben pompázott. Csoportonként a gyermekekkel együtt díszítettük fel a csoportszobákat és a folyosót. A Micimackó csoportos felnőttek pedig az óvoda közös tereit dekorálták farsangi hangulatnak megfelelően. Farsangi hangulatot teremtettünk a sok színes dekorációval, vidám hangulatú lett általuk az óvoda. Jókedvre derítettek mindenkit a színek.

 

Kedden csodálatos napsütésben vonultunk a község néhány utcáján énekszóval, hangos zenei hangszerek zajával, kiabálva, hogy "Tűnjön a tél, jöjjön a tavasz". A gyermekek boldogan vettek részt ezen a programon, szívesen éneketek, kiabáltak, ezzel űzve el a telet.

 

Szerdán a tornateremben készítettünk a gyermekeknek mozgásos, ügyességi feladatokat. A gyermekek igényeik és kedvük szerint használták a kihelyezett eszközöket. Mindenki minden lehetőséget kipróbált, aktívak voltak a gyermekek ezen a rendezvényen. A délelőtt lezárásaként közösen énekeltük a tanult dalokat, gyakorolva a tánclépéseket is a pénteki mulatságra. Mindenki jól érezte magát.

 

Csütörtökön ismét együtt voltunk a tornateremben. "A répa" mesét adtuk elő, mi felnőttek, a gyermekeknek. Nagy sikere volt az előadásnak, mert az ismert mese részesei lehettek az interaktív mesedramatizálás közben. Ámulattal nézték az előadást, szívesen meséltek erről otthon is a szüleiknek.

Péntek volt a hét csúcspontja. Reggel mindenki jelmezbe bújva érkezett a csoportszobába. Sokat táncoltak, énekeltek, mulattak a délelőtt folyamán csoportonként. Majd a tornateremben egymásnak is megmutathatták jelmezüket mind három csoportba járó gyerekek.  Közös táncmulatsággal és jókedvvel zártuk a télűző programsorozatunkat.

 
    

 

 

Copyright © 2024. Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda és Mini Bölcsőde Rights Reserved.