^Back To Top
  
  
  

Elmúlt időszak eseményei

"Gyere tavasz, várva várlak.

Hozz zöld ruhát, fűnek, fának."

 

Bár nem volt hosszú az idei tél, mi mégis nagyon vártuk, hogy minél több időt lehessünk a szabad levegőn. A csoportszobába is megpróbáltuk becsempészni a tavaszt. Ágakat rügyeztettünk, magokat vetettünk, csíráztattunk. Sétáink során megfigyeltük a természet szépségeit, a rügyező fákat, nyíló virágokat, amit aztán szivacsnyomdával meg is festettünk.

Március 15.-ike alkalmából zászlókat festettünk, amit ki is helyeztünk az Emlékműnél. A márciusi nemzeti ünnep kapcsán járt nálunk a fonyódi Hagyományőrző Huszár Egyesület képviselője, aki érdekes bemutatót tartott nekünk. Felpróbálhattuk a huszárcsákót, meg lehetett fújni a trombitát, megüthették a dobot, sőt még az udvaron a puska hangját is bemutatták. 

A településen tett sétáink során gyakoroltuk a gyalogos közlekedés szabályait, megfigyeltük a különböző járműveket, majd az óvodában nézegettünk ezzel kapcsolatban könyveket, csoportosítottuk a járműveket, festettünk színezőket. Bábozás során elevenítettük fel a Két kicsi bocs meg a róka című mesét.

Nagyon nagy izgalommal vártuk a nyuszit. A Tűzoltó utcában gyűjtöttünk füvet, amelyből az óvoda udvarán egy szép nagy fészket készítettünk. A nyuszi nagyon bőkezű volt hozzánk, mert sok szép ajándék várta a kíváncsi gyerekhadat.                

                              

                                                                                                                                                                                                                 

 

Copyright © 2023. Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda és Mini Bölcsőde Rights Reserved.