^Back To Top
  
  
  

Apák napja

"Köszönöm, hogy vigyázol rám,

S hogy Te vagy az Én Apukám!

Velem leszel, míg csak élek,

Te vagy az Én példaképem."

Számos tanulmány és cikk jelent meg arról, hogy mennyire fontos és meghatározó szerepe van a gyermekek életében az Édesapáknak. Óvodánkban több éves hagyomány, hogy november 3. hetében Apák Napját tartunk. Sajnos az utóbbi évek  járványügyi helyzete nem tette lehetővé, hogy ezt személyesen is megtehessük. Ezért az idei évben különösen nagy izgalommal készültünk erre a napra. 

A "nagy napot" megelőző héten lázas sürgés-forgás, titkos készülődés kezdődött. Bölcsődéstől óvodásig mindenki ajándékot készített, a nagyobbak verseket, énekeket tanultak, hogy egy szép műsorral örvendeztethessék meg az Apukákat és Nagypapákat. A vendégeket jó vendéglátóként süteménnyel vártuk, melyeket a gyerekek maguk készítettek az óvó nénik és dajka nénik segítségével.

Szerdán végre elérkezett a várva várt nap. A vendégek az óvoda tornatermében gyülekeztek. A gyerekek mondókára vonultak be, majd versekkel, énekekkel köszöntötték az Apukákat, Nagypapákat. A köszöntés után a gyerekek süteményekkel kínáltak mindenkit. A sütemények elfogyasztása után közös, zenés tornára invitáltuk a vendégeket. A bemelegítő torna után mozgásos ügyességi játékok sora várta a mozogni vágyókat. Idén az almáé volt a fő szerep, minden versenyszámban szerepelt. Aki az asztaloknál szeretett volna tevékenykedni azok alma puzzle-t rakhattak ki, vagy újságpapírból gyűrhettek almákat.

Nagyon nagy örömmel tapasztaltuk és a visszajelzések is azt bizonyították, hogy a résztvevők jól érezték magukat. A korábbi évekhez hasonlóan most is sok Nagypapa jött el és töltötte estéjét együtt az unokájával. 

                                     

 

 

                                   

                  

Copyright © 2023. Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda és Mini Bölcsőde Rights Reserved.