Tehetséggondozó-kuckó munkássága

Kézműves Tehetséggondozó-kuckó 2021-2022 nevelési év első féléve

Igen mozgalmas, alkotásokban gazdag félév van mögöttünk. Örömmel számolok be a csoport eredményeiről.

 

 

 

 

A gyermekek szülői igény szerint, nyolcan kezdték meg október 1-én a foglalkozásokat. Változó létszámmal alkottak heti rendszerességgel. Voltak olyan gyermekek, akik úgy csatlakoztak a kreatív munkához, hogy az alkotásokat, eszközöket látva kaptak kedvet a munkálkodáshoz. Így a gyermekek létszáma foglalkozásonként eltérő volt.

Az éves tervembe változatos technikákkal végezhető alkotási témákat terveztem. Nagy többsége a tervben megvalósultak szerint zajlott. Minden egyes foglalkozás lehetőséget biztosított a kreativitán megélésére, személyiség kibontakoztatására, egyéni képességek fejlesztésére, tecnikai tudásuk gazdagítására. A kezdeti bátortalanságukat, mára már az aktív közreműködés váltotta fel. Szívesen gondolkodnak újszerű, egyéni megvalósításokon technikai segítséggel párosítva. Lelkesen járnak a foglalkozásokra, most már megélik az alkotás örömét.

Az óvoda egyik folyosóján minden héten kiállítást rendezünk be, hogy egymás, kész munkáit is megcsodálhassák, elismerjék az alkotások esztétikumát minden egyes műnél, ötletet szerezzenek későbbi alkotáshoz.