A gúnárom elveszett

                     

A kis libákat, zsibákat és gúnárokat, bizony néha kerestük az elmúlt időszakban laughing Az őszi szünet után rögtön elkezdtünk ráhangolódni a Márton napra, projektünk a Libáról szólt elsősorban. A projekt célja a Márton napi népszokások, hagyományok felelevenítése, bővítése, megismerése volt. A gyerekek keze nyomán különböző technikákkal készültek a szebbnél szebb alkotások, ami alatt az újrahasznosítás is szem elé került. Libás versek, dalok csendültek fel, dramatizáltunk. Az ének-zene tevékenységünk a Rózsa- kertben volt, ahol nagy örömmel énekeltünk. 

                                     

      

 

A gyerekek közreműködésével bemutatásra került a jeles nap feldolgozása. Fontosnak tartjuk a Szent Mártontól kapott értékek kiemelését, a segítségnyújtást, az odafigyelést a másik emberre, a megajándékozó szeretetet, mely napjainkban is kiemelkedő fontossággal rendelkezik.

Márton napján délelőtt az óvodában sok libás, libával kapcsolatos ügyességi-, mozgásos-, dalos játékokat játszottunk. A nagy sürgés-forgás-készülődés kitűnő megalapozása a sötétedéskor kezdődő felvonulásnak. Az óvoda előtt gyülekezett a nagy csapat, ahol mindenki meggyújtotta a saját kis lámpásában lévő gyertyát, és Márton napi dalokat énekelve elindultunk a játszótér mellé. A gyerekek ott kukoricát szórtak, és a szülők jóvoltából kis meglepetéseket találtak. Közösen énekeltünk, majd a lámpások pislákoló fénye mellett visszasétáltunk az óvodába.